Home / Algemene informatie

Algemene informatie

De schietaccommodatie in Driebergen, gevestigd aan de J. Manger Catslaan 41, is een modern gebouw geopend in 2013 waarvan de banen gedeeltelijk ondergronds zijn aangelegd opdat er een minimale overlast voor de omgeving is. Vrijwel alle banen zijn voorzien van een elektronisch schotwaarderingssysteen. Er is op eigen terrein ruime parkeergelegenheid en eenmaal binnen dient men zich eerst aan de balie te laten registeren om vervolgens naar de baan te kunnen gaan. Ook zijn er diverse instructie- en vergaderruimten aanwezig. Na afloop is er in de bar altijd gelegenheid om de resultaten met elkaar te bespreken en om wat drinken of eventueel iets eten. Onze accommodatie is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

De onderstaande door de KNSA gereglementeerde disciplines die men in onze schietaccommodatie kan beoefenen:

Luchtgeweer en luchtpistool

Voor de discipline luchtgeweer en luchtpistool heeft het complex 15 banen van 10 meter waarvan er 5 zijn uitgerust als mechanische baan en de overige zijn voorzien van een elektronisch schotwaarderingssysteem. 5 banen zijn tevens geschikt voor 12 meter.
De banen zijn eveneens geschikt om klein kaliber pistool/revolver te schieten op 10 meter.

Pistool

Er zijn in totaal 5 pistoolbanen (25 meter) voorzien van een schijftransportsysteem en een klapschijfsysteem (t.b.v. sportpistool). Op deze banen kunnen ook de disciplines Militair Pistool en Service Pistool / Action Shooting worden beoefend.

Klein kaliber geweer

Voor klein kaliber geweer zijn er 5 banen van 50 meter voorzien van een elektronisch schotwaarderingssysteem.

Groot kaliber geweer

Voor groot kaliber geweer zijn er 5 banen van 100 meter die voorzien zijn van een elektronisch schotwaarderingssysteem. Deze banen kunnen ook geschikt gemaakt worden voor de 50 meter disciplines.

Top