Home / Historie

Historie

Door de heer J. Manger Cats – de toenmalige bewoner van Dennenburg – werd na wijzigingen van de statuten van de “Vereniging volksweerbaarheid in Driebergen en Rijsenburg” een heideterrein langs het “lekkere watertje” in Driebergen ter beschikbaar gesteld als perceel waar men het schieten kon beoefenen. Wat begon als een volksweerbaarheidsproject groeide uit naar een succesvolle schietvereniging die zelfs als eerste schietvereniging in Nederland één van haar leden naar de Olympische Spelen zag gaan.

Na ruim 60 jaar op dezelfde locatie was de schietaccommodatie aan een grondige opknapbeurt toe. Aangezien dit volgens de statuten niet tot de taak van de schietvereniging behoorde, is tijdens 2 algemene ledenvergaderingen besloten tot oprichting van de Stichting Beheer Schietvereniging Driebergen Rijsenburg.

De stichting is vanaf haar oprichting op 05-10-1999 onafhankelijk van de schietvereniging Driebergen-Rijsenburg en heeft zich tot doel gesteld om zowel de SV Driebergen-Rijsenburg als de overige aangesloten rechts- en natuurlijke personen in de gelegenheid te stellen om de schietsport te beoefenen.

Om dit doel te bereiken beheert en exploiteert de Stichting het terrein en de schietaccommodatie aan de J. Manger Catslaan 41 in Driebergen ten behoeve van de bevordering van de schietsport rechtstreeks of zijdelings.

Na een langdurig traject werd er een overeenkomst gesloten met Kreunen Bouw BV waarmee de volgend stap werd gezet naar de bouw van een uiterst moderne schietaccommodatie waarvan alle banen gedeeltelijk ondergronds gebouwd zijn.

Op vrijdag 5 april 2013 werd de nieuwe schietaccommodatie feestelijk geopend door de toenmalige Staatsecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven.

Gezien de centrale ligging in Nederland alsmede door de uiterst moderne opzet van onze accommodatie en de aanwezige infrastructuur worden zowel nationale als internationale wedstrijden hier georganiseerd.

Top