Home / Introductie

Introductie

Stichting Beheer Schietvereniging Driebergen-Rijsenburg

Wat begon als een volksweerbaarheidsproject groeide uit naar een schietvereniging die vanaf haar oprichting gebruik maakte van het terrein langs “Het lekkere watertje” te Driebergen dat door dhr J. Manger Cats in 1900 ter beschikking gesteld was om de schietsport te beoefenen.

Na ruim 60 jaar op dezelfde locatie was de accommodatie aan een grondige opknapbeurt toe. Aangezien dit volgens de statuten niet tot de taak van de schietvereniging behoorde, is tijdens 2 algemene ledenvergaderingen besloten tot oprichting van de Stichting Beheer Schietvereniging Driebergen Rijsenburg.

Vanaf haar oprichting op 05-10-1999 is de Stichting onafhankelijk van de schietvereniging Driebergen-Rijsenburg en heeft zich tot doel gesteld om zowel de SV Driebergen-Rijsenburg  als de overige aangesloten rechts- en natuurlijke personen in de gelegenheid te stellen om de schietsport te beoefenen. Om dit doel te bereiken beheert en exploiteert de Stichting het terrein en de schietaccommodatie aan de J. Manger Catslaan 41 in Driebergen ten behoeve van de bevordering van de schietsport rechtstreeks of zijdelings.

Nu is er dan ook een site waar men meer informatie over de schietaccommodatie zelf en de gebruiksmogelijkheden kan lezen.

Top